قشون کشی فرانسه و آلمان در اجلاس ناتو استراسبورگ

سی میلیون دلار هزینه حفاظت از « سمبل دموکراسی »

 

روز شنبه چهارم آوریل 2009 ، سران کشورهای متجاوز به رهبری ایالات متحده ، با فرماندهان ناتو ( سازمان پیمان آتلانتیک ) در استراسبورگ فرانسه جمع میشوند تا بر سر سهم خود در تجاوز نظامی چانه بزنند .

پیش از آن ، روز پنجشنبه دوم آوریل کنفرانس سران بیست کشور ( G20 ) بر سرایجاد تعادل در نظام مالی در حال فروپوشالی ، جهانی شدن سرمایه و شیوه های مهار بحران مالی بحث کردند ، روز جمعه سوم آوریل باراک اوباما در ترکیه مذاکراتی انجام می دهد که موضوع اصلی جلب دولت و طیف راست جامعه ترک برای سهولت خروج تدریجی نیروهای شکست خورده آمریکائی از عراق و از مسیر ترکیه است . در سال 1844 که بریتانیا زیر فشار مقاومت افغانی ها شکست را پذیرفت و 16 هزار نیروی نظامی انگلیس از کابل حرکت کردند تا به پادگان خروجی برسند ، فقط یک نفر به آن پادگان رسید . ایالات متحده که در مرداب عراق گیر افتاده است ، می کوشد با جلب بیشتر دولت اسلامی و فاشیستی ترکیه که دست نشانده ایالات متحده است و ازدهه هشتاد زمان رونالد ریگان -  ، از حمایت مالی و نظامی آمریکا علیه کردها برخوردار بود ، بدون برخورد با چنان خطری فرار را بر قرار ترجیح دهد .

بنا به گزارش های رسیده از استراسبورگ ، نه تنها پلیس فرانسه و آلمان منطقه را به محاصره خود در آورده اند ، بلکه ارتش دو کشور نیز علیه معترضانی که از سراسر اروپا و سایر نقاط جهان به این منطقه سرازیر شده اند ، حفاظت از اجلاسی را به عهده گرفته اند که آن را « سمبل دموکراسی ! » می نامند .

نتیجه مذاکرات و جلسات پی در پی اخیر با عناوین مختلف ، سرانجام باید به وسیله ماشین جنگی ناتو به عمل در آید .

استراسبورگ را به دو منطقه سبز و قرمز تقسیم کرده اند . در منطقه سبز مردم ساکن شهر استراسبورگ ، نفر به نفر شناسائی شده اند ، کارت گرفته اند و روز شنبه باید در خانه هاشان بمانند . اداره ها و مدارس را از دو هفته پیش تعطیل کرده اند و روز شنبه شهر باید به طور کلی تعطیل شود.

در منطقه سی کیلومتر سیم خاردار کشیده اند و بنا به گزارش رسانه های خبری 30 میلیون یور هزینه حفاظت شده است . پلی را که از آخرین شهر آلمان به استراسبورگ می رود ، یک بانده کرده اند و با لپ تپ های مدرن تک تک کسانی را که می خواهند از پل بگذرند کنترل می کنند . کیلومترها اتومبیل در این سمت پل ، خاک آلمان منتظر عبورند . با این حال ، هزاران نیروی معترض خود را به استراسبورگ رسانده اند و از ده روز پیش مدام تظاهرات بر پا می کنند . بسیاری از این نیروها ، از شهرهای فرانسه ، هلند ، ایتالیا ، بلژیک ، اسپانیا و کشورهای اسکاندنیاوی به منطقه رسیده اند و هزاران نیرو در راهند . ضمنا ، مدام در شهرهای مختلف اروپا تظاهرات ضد ناتو بر پا می شود .

پیمان ناتو ، در چهارم آوریل سال 1949 اساسا برضد شوروی و کشورهای اروپای شرقی بسته شد و حرکتی نظامی بود در مقابل پیمان ورشو . سازمان ناتو ، یکی از سه حلقه نظامی « بلوک غرب » برای محاصره « بلوک شرق » بود . دو حلقه دیگر : سازمان های سنتو و سیتو از میان رفتند ، پیمان ورشو هم با از هم پاشیدن شوروی از بین رفت . براساس ماده پنجم پیمان ، اعضای پیمان اعلام کردند که حمله به هریک از دولت های عضو را حمله به تمام اعضا تلقی می کنند .

اکنون دیگر بحث برسر این نیست که به کشورهای عضو : بلژیک ، فرانسه ، لوکزامبورگ ، هلند ، انگلستان ، کانادا ، دانمارک ، ایسلند ، ایتالیا ، نروژ ، پرتقال ، ایالات متحده ، فدرال آلمان ، یونان و ترکیه حمله شود . در شصتمین سالگرد ناتو ، بحث بر سر این است که اولا سهم کشورهای عضو در افزایش نیروی نظامی در افغانستان اشغالی چقدر است ، ثانیا به چه کشورهای دیگری باید حمله شود و سه دیگر آن که ارتش متحد امپریالیستی ، چگونه به رهبری ایالات متحده جهان را مهار کند .

بنا به گزارش رفقای ما ، تا کنون درگیری های شدیدی میان پلیس و ارتش فرانسه و آلمان از یک سو و معترضان از سوی دیگر پیش آمده و عده بسیاری ، حتی پیش از برپائی اجلاس زخمی و دستگیر شده اند .

میدان اصلی این نبرد نابرابر ، روز شنبه چهارم آوریل شصتمین سال تاسیس ناتو خواهد بود .

 

واحد خبر حزب سوسیالیست ایران

دوم آوریل 2009

 

back

Socialist Party of Iran

Topto Chapter